O CWS International GmbH

CWS je blagovna znamka CWS International GmbH in njenih hčerinskih družb. Te so 100-odstotni lastniški delež podjetja Franz Haniel Cie. & GmbH. Delujemo v 15 evropskih državah in imamo 11.000 zaposlenih.CWS ponuja trajnostne rešitve za najem, ki temeljijo na načelu ponovne uporabe. S tem pristopom podjetje že od samega začetka svojim strankam ponuja tisto, kar je danes znano pod pojmom ‘‘krožno gospodarstvo‘‘. Vodilo ‘‘najem namesto kupovanja‘‘ usmerja podjetje že od ustanovitve dalje.

Divizije podjetja: Higiena, Požarna varnost, Delovna oblačila, Zdravstvo, Predpražniki, Čisti prostori.

Naš cilj: biti prepoznani kot vodilni na področju trajnostnih, inovativnih in digitalnih rešitev na področju najema delovnih oblačil, higienskih pripomočkov ter ostalih zdravstvenih in varnostnih rešitev.

CWS Slovenija

CWS je v Sloveniji prisoten od leta 1998, ko je prevzel podjetje Blurent, enega izmed prvih ponudnikov najema oblačil z vzdrževanjem, ustanovljenim leta 1992. Leta 2017 smo se razdelili na 2 diviziji: DELOVNA OBLAČILA, PREDPRAŽNIKI in HIGIENA. Leta 2023 smo prevzeli podjetje Zaščita Ptuj, kjer smo ustanovili sedež podjetja CWS Workwear.

S svojo razvejano servisno mrežo smo prisotni po vsej Sloveniji, glavne skladiščne točke imamo locirane v Ljubljani, Celju ter na Ptuju. Pranje in vzdrževanje oblačil, krp ter ostalega tekstila se izvaja v moderni pralnici v Čakovcu, ki poleg Sloveniji nudi storitev pranja Madžarski, Hrvaški in Avstriji. Dnevno se v pralnici Čakovec opere in vzdržuje približno 2 toni delovnih oblačil, za katere vam priskrbimo vse zahtevane certifikate o primernosti za pranje delovnih oblačil različnih industrij.

Od leta 2023, z razširitvijo na Ptuju, pa imamo tudi visokotehnološko pralnico v Sloveniji, ki nudi pranje in vzdrževanje oblačil in tekstila izključno slovenskim strankam.